Vackra Vemdalen

Vemdalen är fullt av hisnande vyer, aktiviteter och bybor att träffa! Oavsett vilken årstid Vemdalen befinner sig i är det garanterat vackert. Vi tar en tur genom orten för att se hur storslaget det verkligen är

När vi börjar vår resa genom Vemdalen stannar vi till vid det historiska stadskärnan och före detta järnvägen som byggdes 1912. Denna järnväg lades ner tio år senare, men är ändå en plats som är hyfsat bevarad. Men nu för tiden är denna ort väldigt mycket förknippad med skidåkning och inte undra på det! Vemdalen har sex backar, två skidliftar och ett expansivt hotell i närheten. Det är ett landskap som är känt som ett av Sveriges vackraste och det är mycket historia som finns här. Redan på Gustav Vasas tid Vemdalen var det känt för sina stora skogar och nämns till och med vid namn i Vasas dagbok!

Nu är det dags att åka skidor i en av Vemdalens backar! Om du inte är särskilt van vid skidåkning kommer detta att bli en oförglömlig upplevelse. Det finns sex backar som varierar mellan blå (lättast) till svart (svårast), så det finns något för alla oavsett hur erfaren du är! I botten av varje backe finns det skidliftar som är redo att ta dig upp igen medan du beundrar utsikten och allt folk som samlas här för alltifrån några dagars aktiviteter till flera veckors semester. Det är perfekt för alla som antingen vill åka skidor eller bara beundra den vackra naturen och jag har varit där många gånger och ska säga det helt ärligt att jag kommer aldrig sluta åka dit. Får jag inte åka dit en gång om året minst så blir jag abstinent och det har varit särskilt kännbart nu under pandemin. Åk dit vetja, ni kommer inte ångra er!