Skogsvård i Norrtälje

Hej mina fina följare!

Den här veckan är jag ute på praktik för att lära mig mer om skogsvård. Jag läser en utbildning inom natur och miljö och därför tog jag kontakt med en firma här i Norrtälje som håller på med skogsvård och trädfällning bland annat. De håller även på med avverkning och skogsbruk och nu när jag får lära mig så mycket så är det nästan att jag vill investera i skog och jobba med det själv.

Jag har alltid haft ett stort intresse för miljö och egentligen brinner jag starkt för att rädda regnskogarna i världen, men vi har ju ingen regnskog i Sverige så då får jag lära mig om skogsvård här istället. Om jag börjar här så får jag ändå lära mig grunderna man behöver kunna för hur det fungerar att ta hand om träd och miljö. Sedan får man ju anpassa sig och sin kunskap utefter den slags skogen och miljön man vill jobba med. Jag skulle vilja jobba med någon miljöorganisation när jag är klar.

Oavsett vilken och vart i världen så kommer nog mycket av det jag lär mig här komma till nytta. Jag har inte ångrat en sekund sedan jag började den här utbildningen. Inte visste jag innan att just trädfällning skulle vara så intressant, men det är det faktiskt. Speciellt när det är i samband med avverkning och skogsbruk. Man kan ju inte fälla träd hur som helst, men man kan heller inte odla och plantera nya träd hur som helst heller. Nu är jag i Sverige och får lära mig hur det går till här, men sedan skulle jag vilja få praktik i något annat land bara för att kunna jämföra hur de jobbar med till exempel skogsvård där.

Vi får se vilket land jag hamnar sedan, men jag tror inte att jag kommer bo kvar i Norrtälje i alla fall. Hoppas ni vill följa min resa mot att medvetandegöra och utbilda kring skogsvård och kring mitt försök att rädda regnskogarna. Må så gott så hörs vi!